LES LIVRES DE POCHE DE ANITA

Exposició el setembre de 2018 a TANGRAM / Espai Polièdric

L’Anita era somniadora, nòmada, bohèmia, veïna durant uns anys del barri parisenc de Saint-Séverin; des de Paris va aterrar a Formentera a mitjans dels anys cinquanta del segle passat amb tot una colla d’amics existencialistes, chansonniers, escriptors, viatgers i gent de mal viure. Fou guia i mestre de cerimònies nocturna d’aquelles primeres tribus de beatniks i hippies aficionats,  que descobriren i sojornaren l’illa en aquells anys.

L’Anita era l’afrancesada de la família; la situació de la postguerra a Barcelona l’ofegava i l’emmalaltia; ser dona i separada li complicava encara més les coses i no va parar de lluitar i superar dificultats fins que va aconseguir un passaport i va fotre al camp a Europa !!

A l’Anita li agradava molt llegir i escriure. Llegia en francès i comprava i canviava llibres de segona mà, als bouquinistes de Paris, i a Barcelona a la Llibreria Salas del 53 de les Rambles.

bans del seu darrer viatge, l’Anita em va deixar en herència més de 400 llibres, livres de poche dels més diversos autors, treballats i viatjats, alguns amb notes i subratllats, llibres passats per moltes mans i ara a les meves.

N’he llegit, n’he venut, n’he regalat… i ara n’he agafat uns quants i els he manipulat, pintat, transformat; n’he donat a amics i amigues, companys artistes per a que també els transformessin en un llibre d’artista. Cada llibre és únic i el seu conjunt i aquesta exposició m’agradaria que fossin un petit record de l’Anita, doncs tots ells son les livres d’Anita !!